Керівництво військової частини влаштувало бізнес на пальному для АТО

Керівництво військової частини влаштувало бізнес на пальному для АТО
Затримання зловмисників під час реалізації трьох тонн пального

До корупційної схеми було залучено командира в/ч, начальників служби та складу паливно-мастильних матеріалів

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрила на Житомирщині привласнення та реалізацію паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб антитерористичної операції, керівництвом однієї з військових частин. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними служби, до корупційної схеми було залучено командира в/ч, начальників служби та складу паливно-мастильних матеріалів, а також працівника складу – кума командира.

«Правопорушники підробляли офіційні документи, за якими списували дизельне пальне та бензин на військову техніку, яка перебувало у районі АТО. Нібито «використане» пальне у 200-літрових бочках вони повертали з АТО на Житомирщину та продавали за заниженою ціною (у середньому 15 гривень за літр) приватним підприємцям. Щомісяця «ділки» списували до п’яти тонн дизелю та бензину», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників під час реалізації трьох тонн пального, завезеного 10 листопада з Луганської області.

Під час обшуків, проведених у Новограді-Волинському та за місцем дислокації підрозділів військової частини на Луганщині, вилучено підроблені документи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: