Керівник МЗС Франції перебуває із візитомом в Ірані

Керівник МЗС Франції перебуває із візитомом в Ірані
Президент Ірану Хасан Руані потискає руку міністру закордонних справ Франції Жан-Іву Ле Дріану в Тегерані, Іран, 5 березня 2018 року

Країни ЄС намагаються врятувати угоду 2015 року щодо ядерної програми Ірану

Очільник французького зовнішньополітичного відомства Жак-Ів Ле Дріан в понеділок перебуває в Ірані із візитом. В рамках візиту керівник МЗС Франції планує чітко підтвердити відданість країн Європи угоді 2015 року щодо ядерної програми Ірану. Із іншого боку Жак-Ів Ле Дріан в Тегерані підніме питання, які хвилюють адміністрацію Дональда Трампа, яка погрожує вийти із даної угоди.

Мова йде про іранську програму створення балістичних ракет і діяльність по дестабілізації Близького Сходу. При цьому Франція не готова грати роль посередника між США і Іраном, маючи власні претензії щодо діяльності Тегерану на міжнародній арені. До цього Дональд Трамп дав європейцям можливість до 12 травня вирішити всі суперечності для того, щоб зберегти угоду 2015 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Ле Дріан напередодні візиту заявив про те, що Тегеран має чітко розвіяти занепокоєність щодо програми розробки балістичних ракет. У іншому випадку Іран може опинитися перед можливістю запровадження санкцій. Дана теза викликала протести із боку частини іранського політичного істеблішменту. Під час розмови між очільниками Франції і Ірану, яка відбулася напередодні візиту Жака-Іва Ле Дріана, Еманюель Макрон заявив про те, що очікує від Тегерану конструктивної поведінки на Близькому Сході.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: