Керувати «Укравтодором» запросили скандального польського політика - ЗМІ

Керувати «Укравтодором» запросили скандального польського політика - ЗМІ

Славомир Новак скоріше за все очолить держагентство «Укравтодор» вже у серпні

У серпні держагентство «Укравтодор» очолить екс-міністр транспорту Польщі Славомир Новак

Про це повідомляє «Апостроф. Економіка», посилаючись на власне джерело в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

За словами джерела, конкурс на заміщення посади глави «Укравтодору» не оголошений. Є ймовірність, що Новак буде призначений на посаду без проведення конкурсу, оскільки згідно з постановою уряду від 3 вересня 2008 року (№777) «Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання сектора економіки», «Укравтодор» працює як орган державної влади, і на нього не поширюється вимога призначати керівника за результатами конкурсу. 

У себе на батьківщині Новак запам'ятався скандалом навколо придбання дорогих швейцарських годинників, через які йому довелося покинути свій пост.

У 2013 році журналісти польського видання Wprost розгледіли на руці чиновника годинник Maxi Marine Chronometer швейцарської фірми Ulysse Nardin. Вартість годинника оцінили мінімум в 17 тис. злотих (близько $5,5 тис.). Крім того, ЗМІ звинуватили Новака в надмірно тісних контактах з бізнесом.

Згідно з польським законодавством, чиновники зобов'язані декларувати майно, вартість якого перевищує 10 тис. злотих (близько $3,5 тис.). Новак у своїй декларації годинник не вказав. У зв'язку з цим прокуратура висунула йому звинувачення.

Новак своєї провини не визнав, проте пішов у відставку. Йому загрожувало до 3 років в'язниці, проте все закінчилося штрафом, що відповідав вартості аксесуара.

У 2014 році екс-міністр потрапив у черговий скандал: все той же Wprost опублікував розшифровки записів незаконного прослуховування польських політиків, на одній з яких людина з голосом, схожим на голос Новака, обговорює з людиною, чий голос схожий на голос колишнього заступника міністра фінансів Анджея Парафіяновіча, питання, пов'язані з податковою перевіркою бізнесу дружини Новака.

Новак вже має певне уявлення про інфраструктуру України. У лютому 2016 року його відвідував з дводенним візитом Івано-Франківську область, під час якого обговорювалися інфраструктурні проекти.

Наразі Новак співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку в якості консультанта.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: