Київ переходить на безготівкову оплату паркування

Київ переходить на безготівкову оплату паркування

З 10 серпня обігу готівкових коштів у сфері паркування столиці не буде взагалі

З 10 серпня столиця переходить на безготівкову оплату паркування: водії можуть сплатити через паркомат, sms чи придбати місячний талон на паркування.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє прес-служба міського голови.

Мер відзначив, що кожен мешканець Києва бачить, наскільки складною є ситуація з парковками, адже машини стоять скрізь і, як правило, займають по дві смуги руху на кожній вулиці. Уже два роки у Верховній Раді на розгляді знаходиться законопроект щодо упорядкування паркування, але станом на сьогодні він ухвалений тільки в першому читанні.

«Ми не маємо права оштрафувати безвідповідального водія, який залишив свою машину, чи евакуювати авто. Тим не менше, порядок треба навести. Тому з 10 серпня обігу готівкових коштів у сфері паркування столиці не буде взагалі. І паркувальників не буде. Водії можуть оплатити парковку через паркомати, sms чи місячні талони на оплату парковки, які можна купити в кіосках продажу преси чи інформаційних кіосках», - підкреслив Кличко.

Мер зазначив, що такий експеримент триватиме до набрання чинності так званого «закону про паркування».

«З 10 серпня людський фактор буде мінімізований. Якщо хтось після 10 серпня вимагатиме з вас готівку за парковку, можете сміливо дзвонити в поліцію. Дуже сподіваємося на відповідальність водіїв. А цей великий обіг тіньової готівки повинен перестати існувати», - наголосив мер столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: