Київенерго погрожує відключити гарячу воду киянам з 27 червня

Київенерго погрожує відключити гарячу воду киянам з 27 червня

В компанії пояснили, що підуть на це через арешт рахунків

ПАТ «Київенерго» припускає відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

Про це заявив виконавчий директор компанії Юрій Магера, повідомляють «Українські новини».

«Ми попросили Віталія Володимировича (Кличка) посприяти, зважаючи на те, що він є головою асоціації міст, допомогти у вирішенні цієї ситуації. По суті справи тиждень-півтора - той темп, що ми ще тримаємо... Після цього будемо зупинятися, аж до того, що буде поставати питання про зупинення гарячого водопостачання в Києві», - сказав Магера.

Він нагадав, що було заарештовано зарплатні рахунки компанії, а це остаточно зупинить підготовку до опалювального сезону.

«Наш діалог з Виконавчою державною службою не дав результатів, рахунки все ще заарештовані, більше того, було заарештовано зарплатний рахунок. Це, по суті, остання нитка, що ще могла б на якийсь час продовжити виконання робіт нашим персоналом. Зараз, при невиплаті заробітної плати ми розуміємо, що може початися соціальне хвилювання», - сказав Магера.

Як відомо, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числі «Київенерго», заблоковані через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України».

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до «Київенерго»). 

4 червня «Київенерго» заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України». 

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ «Київенерго» за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ «Київенерго» близько 30 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: