«Київенерго» пообіцяло здивувати споживачів і пояснило, чому у грудні затримує квитанції за тепло

«Київенерго» пообіцяло здивувати споживачів і пояснило, чому у грудні затримує квитанції за тепло
Платіжки за опалення киянам у листопаді надійдуть пізніше, ніж звичайно

Постанова Кабміну передбачає нову методику нарахувань за опалення для будинків без лічильників

Через запровадження нового алгоритму розрахунків, платіжки за опалення киянам у листопаді надійдуть пізніше, ніж звичайно. Їх розповсюдження «Київенерго» розпочне з 15 грудня – за листопад і з перерахунком за жовтень. 

Нарахування за опалення для мешканців будинків без лічильників (починаючи з листопада 2016-го і до кінця опалювального періоду) будуть максимально наближеними до нарахувань будинкам із лічильниками тепла – у відповідності з урядовою постановою від 30 листопада 2016 року №865. Ця постанова передбачає нову методику нарахувань за опалення для будинків без лічильників на підставі середньозваженого споживання теплоенергії будинками з лічильниками.

Якщо в будинку лічильник тепла не встановлений або не прийнятий на комерційний облік, нарахування буде здійснене на підставі середньозваженого обсягу споживання, який визначається з урахуванням зафіксованих протягом розрахункового періоду обсягів споживання та опалювальної площі будинків із тепловими лічильниками. Таким чином, вартість централізованого опалення у платіжці «Київенерго», яку отримають мешканці багатоповерхівок без лічильників вже в грудні, визначається за формулою:

Середнє споживання (Гкал/м2) х Опалювальна площа квартири(м2) х Тариф (з урахуванням кількості днів надання послуги, грн/Гкал)*

*Середній рівень споживання (Гкал/м2) визначається за сумарним обсягом теплової енергії, спожитої будинками за показниками лічильників та сумарної житлової площі таких будинків у відповідному розрахунковому періоді з урахуванням кількості діб надання послуги.

Що стосується тих будинків, де лічильники вкрадені або пошкоджені, за наявності показників лічильника за весь минулий опалювальний період нарахування здійснюються на підставі середньомісячного обсягу споживання за минулий опалювальний період.

Якщо показники за минулий опалювальний період відсутні, то нарахування буде проведено за середньозваженим споживанням.

Перерахунок за жовтень 2016 року за новою методикою КМУ буде здійснено для мешканців усіх будинків, де тепловий лічильник не встановлений, був викрадений або пошкоджений. Нарахування буде здійснюватися за формулою:

Добове споживання тепла квартирою (Гкал)** х Опалювальна площа квартири (м2) х Кількість днів надання послуги х Тариф (грн)

** Обсяги споживання тепла квартирою за добу розраховується на підставі співвідношення загального обсягу споживання тепла в будинках із лічильниками і загальної опалювальної площі квартир в цих будинках у розрахунковому періоді.

Починаючи з жовтня і впродовж опалювального сезону 2016-2017 років, «Київенерго» вказуватиме обсяги споживання теплоенергії усім столичним будинком у платіжках клієнтів, відповідно до показників будинкових лічильників.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко ще навесні звернувся до «Київенерго» з проханням встановити теплолічильники у всіх будинках столиці до початку опалювального сезону 2015-2016 років. Пізніше, восени, мер наголосив, що кияни повинні сплачувати лише за якісні житло-комунальні послуги. «Якщо в помешканні температура нижча за +18 градусів, то кияни не повинні платити зайвих грошей і має відбутися перерахунок. Ми просимо звертатися з такими питаннями до «Київенерго», ЖЕКів та за телефонами 1551 чи 1557», – додав столичний голова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: