Китай хоче створити 30 ядерних реакторів в рамках проекту «Один пояс, один шлях»

Китай хоче створити 30 ядерних реакторів в рамках проекту «Один пояс, один шлях»

Китайська національна ядерна корпорація може заробити не менше 145 млрд. доларів на створенні нових реакторів

КНР до 2030 року може створити закордоном до 30 ядерних реакторів в рамках реалізації інфраструктурного проекту «Один пояс, один шлях». Про це заявив представник Китайської народної політичної узгоджувальної ради, що є дорадчим органом при уряді КНР.

Як пише інформаційне агентство Reuters, китайська національна ядерна корпорація (CNNC) може заробити до 145,52 млрд. доларів в рамках проекту «Один пояс, один шлях». Не менше 41 країни світу, які заявили про бажання брати участь в китайському інфраструктурному проекті, мають програми із освоєння мирного атому або заявили про такі наміри.

Якщо КНР вдасться захопити 20% ринку створення ядерних реакторів світу це додатково може створити 5 млн. робочих місць в країні.

На сьогодні КНР працює над низкою проектів ядерних реакторів – в тому числі над реактором третього покоління під назвою Hualong One. 

До слова, Україна пропонує Пекіну прокласти інфраструктурно-транспортний коридор до ЄС територією нашої країни. Україна готова запропонувати вигідні транспортні маршрути своєю територією для сполучення Китаю з країнами Європи, а також налагодити кооперацію між підприємствами України і Китаю з подальшою реалізацією продукції на ринках ЄС.

Ініціатива КНР «Один пояс - один шлях» з торговельно-економічного, культурного і науково-технологічного співробітництва має з'єднати Китай і країни Західної Європи, на що Китай планує до 2020 року інвестувати $800 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: