Китай опублікував перелік галузей із обмеженнями для іноземних інвестицій

Китай опублікував перелік галузей із обмеженнями для іноземних інвестицій
КНР перш за все розраховує на кредитне і фіскальне стимулювання економіки країни, а не нові іноземні інвестиції

Іноземні інвестори матимуть краще уявлення про те, куди можна вкладати кошти без жодних обмежень

Комісія з реформ і розвитку КНР вперше опублікував повний перелік із 151 галузі економіки, де існують обмеження на роботу іноземного капіталу. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Повна заборона стосується лише чотирьох галузей економіки. Для діяльності в інших необхідні ліцензії і окремі дозволи від уряду. Обмеження стосуються перш за все агросектору, видобування, комунальних і ІТ-послуг, фінансової сфери, виробництва продовольства, енергетики, судно- і авіабудування, інфраструктури і телекомунікацій, хімпрому. 

Раніше подібні переліки існували лише щодо 11 провінцій країни. Тим самим Пекін намагається реалізувати принцип «все, що не заборонено є дозволеним».

Як наслідок, іноземні інвестори матимуть краще уявлення про те, куди можна вкладати кошти без жодних обмежень. Проте аналітики вважають, що можливість продовження торговельної війни між США і КНР стане на заваді збільшенню іноземних інвестицій в китайську економіку після цих регуляторних змін. Хоча і в саме керівництво КНР перш за все розраховує на кредитне і фіскальне стимулювання економіки країни, а не нові іноземні інвестиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: