Китай відмовився засудити КНДР за запуск ракет

Китай відмовився засудити КНДР за запуск ракет

На екстреному засіданні Радбезу ООН представник КНР закликав не робити кроків, які могли б посилити напруженість

Китай виступив проти засудження дій КНДР під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН у ніч на четвер, 4 серпня, скликаного Сполученими Штатами, Японією та Південної Кореєю після випробування Північною Кореєю ракети неподалік від узбережжя Японії.
Представниця США Саманта Пауер закликала до «рішучої і швидкої відповіді» з боку Радбезу ООН, назвавши запуск ракети «ще однією серйозною загрозою міжнародному миру і безпеці». «Ця ракета приземлилася неймовірно близько до Японії», - сказала вона журналістам, цитує AFP.
США сподівались на ухвалення проекту заяви Радбезу із засудженням Північної Кореї, проте представник Китаю Лю Цзеї закликав проявляти обережність. «Потрібно уникнути кроків, які могли б посилити напруженість на Корейському півострові. Існує реальний ризик. Я думаю, що ми повинні працювати відповідально», - заявив він.
Нагадаємо, 3 серпня Північна Корея запустила дві балістичні ракети середньої дальності. Одна з них, пролетівши тисячу кілометрів, впала на відстані 250 кілометрів від узбережжя Японії у її виключній економічній зоні. Інша, за даними американської розвідки, вибухнула одразу після запуску.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: