Клімкін пояснив «скандальну заяву» Трампа про російський Крим

Клімкін пояснив «скандальну заяву» Трампа про російський Крим

За словами глави МЗС, раніше президент США дійсно питав, чи говорять люди в Криму російською мовою

Президент США Дональд Трамп не говорив про приналежність Криму Росії, ці слова вирвані з контексту.

Про це в коментарі LB.ua заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Багато фраз подаються вирваними з контексту. До них треба ставитися спокійно і не розкручувати два-три слова, сказані під час вечері», - сказав міністр.

Він підкреслив, що ніяких підтверджень опублікованій в ЗМІ інформації немає.

За словами Клімкіна, під час його зустрічей з американським президентом Трамп дійсно питав, чи говорять люди в Криму російською мовою, «і ми дуже детально пояснили, як це відбувається».

Клімкін додав, що знає, хто поширює неправдиві чутки щодо заяви Трампа з приводу російського Криму. «А ось тиражувати ці дурниці - не варто», - підкреслив міністр.

«Я дуже добре пам'ятаю, що Трамп говорив під час зустрічей. Так, у нього є свій лексикон, своя логіка, але він ніколи не говорив, що Крим - російський. І наскільки мені відомо, він не говорив цього і на останніх переговорах з французьким президентом, і з канцлером Німеччини - там якраз обговорювалося питання Криму, політичних в'язнів і Донбасу», - сказав Клімкін.

Нагадаємо, видання BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах повідомило, що президент США Дональд Трамп під час вечері з лідерами G7 в рамках саміту в Канаді 8 червня заявив лідерам «Великої сімки», що Крим є російським, оскільки усі, хто живе на півострові, розмовляють російською.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: