Клімкін прокоментував позицію Росії на газових переговорах у Брюсселі

Клімкін прокоментував позицію Росії на газових переговорах у Брюсселі

За словами Клімкіна, російська делегація не приховувала, що чекає на політичні зміни в Україні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав позицію РФ на газових переговорах у Брюсселі «сюрреалістичною».

Про це він заявив під час підходу до преси після завершення консультацій у Брюсселі.

«Добре, що ці консультації взагалі відбулися, оскільки російська делегація запізнилася більш, ніж на півгодини, напевно, чекала на інструкції. Але все одно ці консультації, і ви можете мене цитувати, були сюрреалістичними», - сказав Клімкін.

За його словами, російська делегація не приховувала, що чекає на політичні зміни в Україні, чекає на вибори, натякаючи, що наступні консультації мають відбутися вже в «абсолютно іншій політичній реальності». Голова «Газпрому» Олексій Міллер під час консультацій тричі наголосив на тому, що російська сторона готова продовжити існуючі контракти, навіть без будь-яких експертних консультацій з цього приводу.

«Російська сторона навіть не розглядає те, що у нас вже абсолютно інше законодавство, інші правила, інші закони, які віддзеркалюють європейське законодавство. І те, що ми маємо пройти шлях від «договорняків» до реальних контрактів, які будуть засновані на європейських правилах», - наголосив Клімкін.

Він нагадав, що російська сторона за визначенням не визнає рішень Стокгольмського арбітражу. При цьому правова ситуація змінилася докорінно для європейських партнерів, для України – для всіх, але не для Росії.

«Я дуже радий, що ми сьогодні разом з делегацією Європейської Комісії виступали з дуже чіткою однією позицією. Навіть Європейський Союз вже зараз намагається розтлумачити Росії, яка не хоче слухати, що правила змінилися», - додав міністр.

Нагадаємо, в Брюсселі 21 січня пройшли тристоронні консультації Україна-Євросоюз-Росія з питань транзиту газу через Україну після 2019 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: