Клімкін провів переговори з генсеком НАТО: головні теми

Клімкін провів переговори з генсеком НАТО: головні теми
Фото: Twitter UKR Mission to NATO

У ході зустрічі сторони обговорили, зокрема, безпекову ситуацію у Чорному і Азовському морях

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у понеділок, 15 жовтня, зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляється у Twitter української місії при НАТО.

«Сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі Альянсу», - говориться у повідомленні.

Як повідомляється на сайті Місії України при НАТО, у ході зустрічі сторони обговорили спільні виклики безпеки, з якими стикаються держави-члени НАТО і Україна, зокрема безпекову ситуацію у Чорному і Азовському морях.

«Генсекретар підтвердив, що заходи у рамках посиленої передової присутності у Східній Європі і Балтії, адаптація і створення нових військових структур, суттєве посилення витрат на оборону є чіткою відповіддю союзників на зростаючу агресивність Росії», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що при обговоренні напрямів практичної взаємодії Клімкін звернувся з проханням активізувати роботу Трастових фондів НАТО, покликаних сприяти зміцненню безпеки складів боєприпасів в Україні, що є особливо актуальним після вибухів на арсеналі у м. Ічня на Чернігівщині. Сторони погодились із необхідністю спільного постійного контролю за ефективністю використання допомоги Альянсу Україні.

«Сторони обмінялися думками щодо діяльності робочих механізмів особливого партнерства України з НАТО, зокрема засідань Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. За оцінками генсекретаря, ключ до розблокування роботи Комісії лежить в площині домовленостей між Україною та Угорщиною в питанні забезпечення мовних прав угорської меншини. Важливим кроком буде повне  виконання рекомендацій Венеціанської комісії щодо імплементації Закону України про освіту. Міністр Клімкін наголосив, що метою держави залишається гарантування мешканцям Закарпаття рівних прав, створення умов для повноцінного розвитку як громадян України, підтримки їхніх мов, традицій та культури», - повідомили у Місії України при НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: