Клімкін сподівається, що з Угорщиною можна буде «реально співпрацювати»

Клімкін сподівається, що з Угорщиною можна буде «реально співпрацювати»

Глава МЗС України задоволений, що Угорщина змінила назву свого уповноваженого

Міністр закордонних справ Павло Клімкін привітав відмову Угорщини від скандальної назви уповноваженого по Закарпатській області.

Про це 30 жовтня він написав у Twitter.

«Угорщина змінила назву свого уповноваженого. Тепер, сподіваюся, зможемо реально співпрацювати, і наші уряди разом синхронізовано допомагатимуть українським та угорським громадам», - зазначив міністр.

Нагадаємо, Угорщина змінила скандальну назву посади урядового уповноваженого по Закарпаттю, яка викликала жорсткий спротив України. Відповідне рішення 29 жовтня було опубліковане в офіційному виданні міністерства юстиції Угорщини.

Як відомо, раніше Київ висловив протест через створення в уряді Угорщини посади уповноваженого міністра з питань розвитку Закарпаття і програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського басейну, яку обійняв Іштван Грежа.

Україна сприйняла це рішення як втручання у внутрішні справи, оскільки до компетенції уповноваженого було віднесено частину суверенної території України. У МЗС навіть заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну уповноваженому, якщо назву його посади не буде змінено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: