Клімкін: Українці рятують економіку Польщі

Клімкін: Українці рятують економіку Польщі

Клімкін відповів польському прем’єру, який заявив, що його країна «допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу»

Павло Клімкін заявив про те, що українські заробітчани вносять значущий вклад до економіки Польші. Про це голова українського МЗС повідомив журналістам в ефірі «112 Україна», коментуючи заяву польського прем'єра Матеуша Моравецького щодо великої кількості українських біженців у Польщі.

Відзначимо, що раніше Моравецький заявив про те, що Польща, «приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу».

Клімкін, коментуючи заяву Моравецького, зазначив, що українці рятують польську економіку.

«Ми (українці, - ред.) реально рятуємо польську економіку, оскільки українці там працюють. Я знаю випадки, коли українцям пропонують більшу зарплатню, оскільки вони більш гнучкі, дуже сфокусовані на тому, що роблять», - сказав він.

Також голова українського МЗС зазначив, що, за оцінками відомства, наразі в Польщі перебуває майже 1 млн українців.

«МЗС оцінює, що майже 1 млн українців є в Польщі. Так хто кого рятує? В даному сенсі ми рятуємо польську економіку. Але з нашими польськими друзями ми завжди будемо розмовляти як з друзями з усіх питань, включаючи питання нашої історичної пам'яті», - додав Клімкін.

Нагадаємо, у п’ятницю, 8 грудня, новий прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів, відвідав католицьку телевізійну станцію Trwam, де, зокрема, говорив про Україну. Новий прем’єр-міністр наголосив, що Польща вважає, що рішення приймати чи не приймати біженців – це її власна прерогатива. І додав, що Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: