Коаліція у Сирії ліквідувала активіста «Іншої Росії»

Коаліція у Сирії ліквідувала активіста «Іншої Росії»
Кирило Анан'єв (ліворуч)

Ананьєв раніше воював на боці терористів Донбасу проти України

У Сирії в районі міста Хішам неподалік від Дейр-ез-Зора був ліквідований активіст «Іншої Росії» Кирило Ананьєв. Про це виданню «Медиазона» розповів координатор «Іншої Росії» Олександр Аверін.

За словами Аверіна, Ананьєв раніше воював на боці терористів Донбасу проти України, а потім поїхав до Сирії. Він також був членом одіозної російської партії НБП Едуарда Лимонова з початку 2000-х років.

За даними дослідницької організації Conflict Intelligence Team, крім Ананьєва в Сирії під час авіаудару міжнародної коаліції в околицях Хішама загинули ще чотири росіянина - Олексій Ладигін, Станіслав Матвєєв, Ігор Косотуров і Володимир Логінов. Такий висновок CIT зробила на основі аналізу даних із соціальних мереж. За відомостями дослідників, всі загиблі були членами так званої приватної військової російської компанії «Вагнер».

У 2006 році Ананьєва в РФ судили за статтею про вандалізм за те, що він облив своєю кров'ю ганок відділу внутрішніх справ «Тверське» у Москві.

Зазначимо, що в Україні Анан'єв перебуває у базі Миротворець.

Увечері 7 лютого в околицях сирійського Дейр-ез-Зора літаки міжнародної коаліції під керівництвом США завдали удару по загону озброєних прихильників режиму Башара Асада. У США авіаудар назвали самообороною, оскільки загін планував напад на штаб-квартиру сирійських демократичних сил, в якій знаходилися американські інструктори.

У Пентагоні стверджують, що серед учасників нападу могли бути російські найманці. Колишній учасник конфлікту на сході України Ігор Стрєлков з посиланням на власні джерела стверджує, що в результаті авіаудару загинули не менше 200 росіян.

Міністерство оборони Росії стверджує, що російських військовослужбовців в районі обстрілу не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: