Кольченко вже чотири доби перебуває у штрафному ізоляторі, до нього не пускають консула

Кольченко вже чотири доби перебуває у штрафному ізоляторі, до нього не пускають консула

Кольченко перебуває в інформаційному вакуумі: йому два місяці не передавали листів

Незаконно ув'язнений у Російській Федерації українець Олександр Кольченко вже протягом чотирьох діб перебуває у штрафному ізоляторі, до нього досі не пускають консула. Про це в ефірі телеканала «112 Україна» повідомила член громадської спостережної комісії Російської Федерації Челябінської області Тетяна Щур.

«Сьогодні ми його (Кольченка. – Ред.) відвідали в колонії. Зараз він перебуває у штрафному ізоляторі, вже чотири доби, за порушення форми одягу», – зазначила вона.

При цьому Щур наголосила, що Кольченко на стан здоров'я не скаржиться. «Він нормально себе почуває. Ми оформили акт про стан здоров'я і про моральний стан. Він сказав, що жодного тиску ні з боку персоналу, ні боку ув'язнених до нього не застосовується», – сказала вона.

Водночас Щур зауважила, що Кольченко перебуває в інформаційному вакуумі: йому два місяці не передавали листів, зробили це лише напередодні приїзду правозахисників.

Також Щур повідомила, що до Кольченка досі не пускають консула. «Консул отримав відповідь від федеральної служби виконання покарань Москви, в якому йшлося, що це не в їхній компетенції, що це в компетенції начальника установи. Ми про це теж заявили, коли говорили з начальником колонії», – резюмувала вона.

Нагадаємо, Росія продовжує утримувати понад 40 українських політв'язнів. Серед них: заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, журналіст Станіслав Клих, лідер Української національної асамблеї Микола Карпюк, режисер Олег Сенцов, громадський діяч Олександр Кольченко та інші.

У Міністерстві закордонних справ України з наступного тижня розпочне роботу спеціальна платформа для сприяння звільненню українців у Росії. До роботи зі звільнення українських політв'язнів залучать генерального прокурора України Юрія Луценка і колишнього українського політв'язня в Росії Геннадія Афанасьєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: