Партнер Коломойського виграв суд у ПриватБанку

Партнер Коломойського виграв суд у ПриватБанку
Олександр Дубілет

У суді Дубілет захистив свою честь та гідність

Колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет виграв суд у ПриватБанку у справі захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на резолютивну частину рішення Печерського райсуду Києва від 5 квітня.

Він оскаржував інформацію вже екс-голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк» Олександра Шлапака, озвучену 4 липня 2017 року на прес- конференції в ІА «Інтерфакс-Україна». Тоді банкір заявив, що Дубілет був причетний до видачі 36 фіктивних кредитів, під якими стояли його підписи. На думку Шлапака, цими діями він допустив перевищення повноважень.

Суд зобов’язав ПриватБанк не пізніше 5 днів з дня набрання рішення законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію шляхом публікації тексту резолютивної частини рішення суду на веб-сайті в розділі «новини банку».

Аналогічне спростування має дати інформагентство «Інтерфакс-Україна».

Крім цього, суд стягнув з відповідачів 1920 грн. на користь Олександра Дубілета витрат з оплати судового збору.

Рішення Печерського райсуду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

Як відомо, 19 грудня 2016 року найбільший комерційний банк ПриватБанк було націоналізовано. 22 грудня Шлапак обійняв посаду голови правління банку, а 21 липня 2017 року він пішов у відставку.

Генпрокуратура відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме – доведення банку до неплатоспроможності.

У відповідь колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський подав до суду серію позовів, направлених проти Кабміну, НБУ та Приватбанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: