Колишній священник намагався продати за $0,5 млн реліквії, які належали митрополиту Володимиру

Колишній священник намагався продати за $0,5 млн реліквії, які належали митрополиту Володимиру
Старовинні церковні реліквії, які належали митрополиту Київському і всієї України Володимиру

Прокуратура Київської області затримала колишнього протоієрея, який намагався продати за півмільйона доларів США старовинні церковні реліквії, які належали митрополиту Київському і всієї України Володимиру. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«6 квітня 2017 року у центрі столиці співробітники прокуратури Київської області спільно зі співробітниками поліції затримали колишнього протоієрея, який намагався продати за 500 тис доларів США 21 старовинну церковну реліквію, яку особисто носив митрополит Київський і всієї України Володимир», - йдеться в повідомленні.

Установлено, що в березні 2016 року невідомі особи викрали з будинку Олександра Драбинка, який свого часу був особистим секретарем Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, два сейфи, в яких зберігалися церковні реліквії. За попередніми підрахунками вартість викрадених речей становить понад 15 млн грн.

Колишнього священика затримано у порядку ст. 208 КПК України під час збуту церковних реліквій. 
Також, 6 квітня 2017 року за місцем проживання зловмисника було проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено предмети, схожі на ножі, мисливську зброю, ікони та інші речі.
За процесуального керівництва прокуратури Київської області чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 КК України (збут майна, одержаного злочинним шляхом). 
Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: