Колишнього російського міністра Лесіна у Великобританії вбили росіяни, - ФБР

Колишнього російського міністра Лесіна у Великобританії вбили росіяни, - ФБР
Михайло Лесін

Колишній путінський міністр друку, творець міжнародного пропагандистського телеканалу Russia Today, екс-глава холдингу «Газпром-медіа», був побитий до смерті офіцерами російської держбезпеки, - ФБР

За твердженням видання, ФБР в своєму розпорядженні має дані, які доводять, що колишній міністр Володимира Путіна був убитий російськими громадянами в 2015 році, пише Buzzfeed.

Надзвичайно велике число російських «дипломатів», які готуються покинути США (60 осіб звинувачені адміністрацією Трампа в шпигунстві), пов'язано не тільки з недавньою атакою в Солсбері в Великобританії, але і з підозрілою смертю Михайла Лесіна в Вашингтоні в номері свого готелю листопаді 2015 року, йдеться у статті.

Через 11 місяців після того, що сталося Мін'юст США зробив висновок, що мав місце нещасний випадок: нетверезий Лесін був в номері один, він багато разів падав, до тих пір, поки не розбив собі голову, вдарившись об меблі. У 58-сторінковій доповіді поліції, почасти критикований владою, немає нічого істотного, що доводила б цю версію, передає журналіст. «Жодна людина в ФБР цьому не вірить», - сказав Buzzfeed один агент.

За даними Buzzfeed, ФБР має як мінімум чотири незалежних свідчення, що підтверджують: Лесін був убитий. Репутація Лесіна, який тривалий час вважався американськими спецслужбами надійним експертом щодо Росії, стала скандальною після того, як в 2016 році спливло «досьє», написане колишнім співробітником британської розвідки Крістофером Стилом, де говорилося, що російські «обробляють, підтримують і консультують Трампа як мінімум п'ять років, за допомогою компромату, зокрема знятих в московському готелі в 2013 році сексуальних збочень».

У переданому Стилом ФБР доповіді про смерть Лесіна стверджується, що колишній путінський міністр друку, творець міжнародного пропагандистського телеканалу Russia Today (нині RT), екс-глава холдингу «Газпром-медіа», був побитий до смерті офіцерами російської держбезпеки, підробляв виконанням брудних доручень одного близького до Путіна олігарха. Їхнє завдання полягало не в тому, щоб його вбити, але вони занадто сильно побили людину. Замовник не уточнюється. Проте, за даними російських ЗМІ, на початку 2015 року у Лесіна був конфлікт з великим акціонером «Газпрому» Юрієм Ковальчуком, йдеться в статті.

У 2016 році джерело, близьке до американських розвідслужбам, запевняв Le Figaro, що Лесін служив «неформальним каналом зв'язку» між Москвою і Вашингтоном. Незважаючи на його прізвисько Бульдозер, ця людина, яка стояв в центрі приборкання ЗМІ російською владою, не фігурував у «списку Магнітського», укладеному американським Конгресом, де накладалися санкції на російських діячів, які порушили права людини. Він помер напередодні призначеної зустрічі в Мін'юсті США, де повинен був дати свідчення про функціонування телеканалу RT, про який він був прекрасно обізнаний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: