Кондоліза Райс звернулася до українців: не гайте час, поки діють санкції проти Росії

Кондоліза Райс звернулася до українців: не гайте час, поки діють санкції проти Росії
Екс-держсекретар США Кондоліза Райс на форумі YES у Києві

Колишній держсекретар США радить посилювати енергетичну незалежність.

Екс-держсекретар США Кондоліза Райс порадила українцям не сподіватись на повну ізоляцію Росії. Про це вона сказала під час дискусії на 14-му форумі YES, що проходить у Києві.

«Путін знає, що санкції рано чи пізно вичерпуються. Та цього разу є відмінності. Є підтримка з боку Меркель; політика Адміністрації США така, що вона зовсім не може впливати на санкції. Тож Путін не має рації», – заявила Райс.

Водночас колишня держсекретар попередила, що санкції проти Росії все ж мають свою межу.

«Я звертаюся до українців: поки є час, не гайте його – для того, щоби зміцнювалася українська енергетична незалежність від Росії, також робіть все можливе, щоби створити гарний образ в очах населення східної України. Добре використовуйте цей час. Не чекайте, що міжнародна спільнота назавжди ізолює Росію, цього не станеться, бо Росія досі важлива країна», – сказала вона.

На думку Райс, посилення енергетичної незалежності є важливою умовою безпеки для України, адже нафта є ефективним важелем впливу.

 «Нічого так не працювало, як дипломатія за ціни 147доларів за барель. Іран розігрував цю карту, Уго Чавес купував вибори в Латинській Америці, так само це була політична карта Путіна», – нагадала вона. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: