Конституційний суд розгляне скасування депутатської недоторканності 11 квітня

Конституційний суд розгляне скасування депутатської недоторканності 11 квітня

Президент Петро Порошенко пропонує скасувати депутатську недоторканність із 2020 року

Конституційний суд України 11 квітня розгляне законопроект про скасування депутатської недоторканності. Про це йдеться в порядку денному засідань Конституційного суду України.

«Розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (реєстр. № 6773) вимогам статей 157 і 158 Конституції України у формі письмового провадження», - йдеться в повідомленні.

Так, початок засідання запланований на 11:00. Наступного дня, 12 квітня, відбудеться обговорення питання про форму розгляду справи.

Як відомо, у 2015 році КСУ вже ухвалював рішення щодо скасування депутатської недоторканності. Тоді суд визнав відповідний законопроект таким, що відповідає Конституції, проте у 2017 році депутати зняли цей документ з розгляду.

Верховна Рада у жовтні 2017 року направила два законопроекти про зняття депутатської недоторканності до Конституційного суду – президентський № 7203 і депутатський №6773.

Відповідно до чинного законодавства законопроект про внесення змін до Конституції України розглядається Верховною Радою України за наявності висновку Конституційного Суду України. Такий законопроект, схвалений конституційною більшістю, вважається прийнятим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради за нього проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу парламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: