Конституційний суд забракував одну з норм закону про допомогу сім’ям з дітьми

Конституційний суд забракував одну з норм закону про допомогу сім’ям з дітьми

КСУ розглянув закон «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» на відоповідність Конституції

Конституційний суд України визнав абзац 7 частини 9 ст. 11 закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», в якому передбачено припинення виплати допомоги при народженні дитини у випадку виникнення інших обставин, неконституційним і таким, що втратив чинність. Такий вирок сьогодні оголосив голова КСУ Юрій Баулін.
«Абзац 7 частини 9 ст. 11 закону, в якому передбачено припинення виплати допомоги при народженні дитини у разі виникнення інших обставин є таким, що суперечить частині 1 статті восьмої Конституції України», - сказав він.
«Виходячи з викладеного, Конституційний суд України вирішив: перше, визнати таким, що не відповідає Конституції і є не конституційним абзац 7 частини 9 ст. 11 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» від 21 листопада 1992 року, згідно з яким виплата допомоги при народженні дитини припиняється «у разі виникнення інших обставин»... Друге, абзац 7 частини 9 ст. 11 Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» втрачає чинність з дня ухвалення КСУ цього рішення», - оголосив Баулін.
Джерело: УНН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: