Контактна група домовилась про відведення військ у Петрівському та Станиці Луганській

Контактна група домовилась про відведення військ у Петрівському та Станиці Луганській
Відвід військ відбудеться тільки за умови відсутності обстрілів

7 жовтня відведення військ відбуватиметься у Петрівському, а 9 жовтня - у Станиці Луганській

Тристороння контактна група у Мінську домовилася про продовження реалізації Рамкового рішення щодо відведення військ на Донбасі: 7 жовтня відведення відбуватиметься у Петрівському, а 9 жовтня - у Станиці Луганській.

Про це повідомила прес-секретар представника України у тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

«...Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання щодо виконання і даного рішення, і всього комплексу Мінських угод. Саме тому реалізація Рамкового рішення буде продовжена: 7 жовтня відведення відбуватиметься у Петрівському, а 9 жовтня - у Станиці Луганській», - написала Оліфер.

Вона також наголосила, що «відвід відбудеться тільки за умови відсутності обстрілів, одночасного відведення з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ».

Раніше Главком повідомляв, що мешканці Волновахи мітингують проти виведення українських військ з Петрівського.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування.

Документ передбачає, що умовою для початку розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському є дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб.

Як виявили розвідники, біля Роздольного розташувалась велика кількість танків та іншої техніки терористів.

Нагадаємо, 3 жовтня терористи обстріляли сили АТО біля Петрівського після сигналу про початок відведення зброї. Після чого в МЗС заявили, що бойовики зірвали розведення сил на Донбасі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: