Контрабанда на $79 млн: у Китаї намагалися переправити сотні iPhone на безпілотниках

Контрабанда на $79 млн: у Китаї намагалися переправити сотні iPhone на безпілотниках

Зловмисники переправляли вантаж в материковий Китай вночі, підвішуючи до безпілотників мішечки, в кожному з яких містилося по 10 смартфонів

У Китаї правоохоронці затримали 26 осіб, які за допомогою безпілотників займалися незаконним транспортуванням новітніх моделей iPhone з Гонконгу до міста Шеньчжень (провінція Гуандун, Південний Китай). Сумарна вартість вилученої контрабанди перевищила 500 млн юанів (понад $79 млн), повідомляє в п'ятницю, 30 березня, газета Шеньчжень тецюйбао.

За даними митниці, зловмисники переправляли вантаж в материковий Китай ночами, підвішуючи до автономних літальних апаратів мішечки, в кожному з яких містилося по десятку смартфонів. В цілому, таким чином злочинцям вдалося транспортувати 15 тис. нових iPhone, що користуються великим попитом в КНР.

Зазначається, що кожна така доставка через вузьку протоку, що відокремлює колишній британський анклав від іншої частини Китаю, займала приблизно півхвилини.

Повідомляється, що подібний випадок контрабанди в країні виявлено вперше. У зв'язку з цим найближчим часом планується посилити заходи прикордонного контролю, повідомили в китайській митниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: