Контррозвідка Німеччини попередила про загрозу терористів із Чечні і Дагестану

Контррозвідка Німеччини попередила про загрозу терористів із Чечні і Дагестану

За даними спецслужби, кількість ісламістів із північнокавказьких російських регіонів Чечня, Дагестан та Інгушетія становить у Німеччині близько 500

Німецьке Федеральне відомство з захисту конституції (BfV) заявило про зростання в країні загрози тероризму з боку ісламістів, зокрема вихідців із Північного Кавказу, які мають досвід бойових дій в Іраку та Сирії.

Про це повідомляє DW.

«Вони загартовані в боях, потенціал небезпеки від них високий», – заявив 10 грудня 2017 року в Берліні голова контррозвідувальної служби ФРН Ганс-Ґеорґ Маасен.

За даними спецслужби, кількість ісламістів із північнокавказьких російських регіонів Чечня, Дагестан та Інгушетія становить у Німеччині близько 500. Маасен відзначив їхню схильність до «насильства, бойових мистецтв та зброї». Як вважають у контррозвідці, зосереджені вони переважно у східнонімецьких землях Бранденбург і Берлін, окремі осередки є й на заході країни – у землі Північний Рейн-Вестфалія, а також Гамбурзі та Бремені.

За словами Маасена, одним із факторів, які впливають на посилення ісламістських мереж, є салафізм – особливо консервативна течія мусульманства. Кількість її прихильників у ФРН станом на грудень 2017 року оцінюється BfV у рекордні майже 11 тисяч – на тисячу більше, ніж торік.

Радикалізації, додав очільник контррозвідки, сприяють особисті зв’язки, релігійні контакти та традиційні кланові структури. Насамперед людей радикалізують не в мечетях, а в інтернеті, підкреслив він. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: