Кремль готується до ескалації конфлікту – нардеп

Кремль готується до ескалації конфлікту – нардеп
Максим Бурбак

Керівник фракції «Народний фронт» вважає, що Україна повинна ініціювати засідання Радбезу ООН і вимагати консультацій у форматі Будапештського меморандуму

Росія вийшла з формату переговорів у Мінську і готується до ескалації конфлікту. Про це свідчать постійні обстріли, відмова виведення військ та націоналізація української власності. Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час погоджувальної ради.

«Росія відправила до українського Криму підводні човни з крилатими ракетами. Росія погрожує розмістити ядерне озброєння на території Криму і готує до цього інфраструктуру на території півострова. Це вже виклик не лише Україні, а й НАТО», – наголосив Бурбак.

Він додав, що встановлення тренувальних таборів на території Криму, накопичення там живої сили і техніки вказують лише на те, що Кремль готується до бойових дій.

«Росія вбачає один шлях вирішення конфлікту – воєнний. Україна як член Радбезу ООН повинна ініціювати засідання та вимагати консультацій у форматі Будапештського меморандуму», – заявив Бурбак.

Він також зауважив, що фракція підтримує рішення РНБО про повне припинення переміщення товарів на окуповані території Донбасу і вимагає санкцій проти європейських парламентарів, які цими днями прибули до Криму.

«Народний фронт» і надалі підтримуватиме всі рішення, спрямовані на розширення санкцій проти агресора. Сподіваємося, так само жорсткі, але справедливі санкції буде запроваджено щодо парламентарів з Європи, Латинської Америки та СНД, які прибули днями до Криму», – наголосив народний депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: