Кремль підтвердив, що Трамп збирався будувати хмарочос у Москві

Кремль підтвердив, що Трамп збирався будувати хмарочос у Москві
Майкл Коен

Адвокат Трампа посилав електронного листа Пєскову з проханням допомогти зі втіленням угоди

У Росії підтвердили, що до Кремля на початку 2016 року надійшло проханням посприяти в будівництві «Вежі Трампа» в російській столиці.

Електронний лист було надіслано від юриста підприємця, а нині президента США Дональда Трампа на ім’я Майкл Коен.

Але, як сказав журналістам речник президента Росії Дмитро Пєсков, Володимирові Путіну про лист від Коена нібито не доповідали, його не обговорювали і відповіді на нього не надсилали.

За його словами, на електронну пошту Кремля надходить «сотні й тисячі» звернень схожого змісту, але там на такі бізнес-теми не реагують, бо це не є їхньою компетенцією. 

Попередніми днями у США засоби інформації повідомили, що Коен, нині особистий юрист Трампа, а до виборчої кампанії головний радник його компанії Trump Organization, повідомив, що ця компанія хотіла збудувати хмарочос у Москві 2015-го – на початку 2016 року, коли Трамп змагався за висування кандидатом на посаду президента від Республіканської партії.

Як написав він у заяві-свідченні комітетові у справах розвідки Палати представників, оборудка дійшла до рівня листів про наміри, але врешті про неї відмовилися «з низки ділових причин». При цьому в заяві для комітету, що веде одне з кількох розслідувань у США у справі втручання Росії у президентські вибори у США і можливих незаконних контактів із російськими посадовцями членів кампанії Трампа, Коен заявив, що справа з «Вежею Трампа» в Москві ніяк «не пов’язана» з президентською кампанією Трампа.

Як заявив Коен, він особисто тричі повідомляв Трампові про таку ідею, і врешті Трамп підписав у жовтні 2015 року листа про наміри щодо будівництва готельного комплексу в Москві, який не містив ніяких твердих зобов’язань.

Крім того, заявив Коен, він посилав електронного листа Пєскову з проханням допомогти зі втіленням угоди, але додав, що ні про яку відповідь не пам’ятає.

За його словами, ідея ґрунтувалася на пораді бізнес-партнера Дональда Трампа, вихідця з Росії (СРСР) Фелікса Сейтера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: