Стало відомо, про що домовлявся адвокат Трампа з прес-секретарем Путіна

Стало відомо, про що домовлявся адвокат Трампа з прес-секретарем Путіна
Майкл Коен

Спеціальний радник Білого дому Тай Кобб сказав, що Трамп нічого не знав про спроби Коена заручитися підтримкою Пєскова

Адвокат президента США Дональда Трампа і віце-президент Trump Organization Майкл Коен звертався до прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова з проханням про допомогу в реалізації проекту будівництва хмарочоса Trump Tower в Москві.

Про це пише The Washington Post, посилаючись на документи, надані Конгресу США в понеділок, 28 серпня.

На підставі документів, запит від Коена Пєскову прийшов в середині січня 2016 року по електронній пошті.

«Оскільки цей проект дуже важливий, я прошу вас про сприяння. Я шанобливо прошу когось, переважно вас, зв'язатися зі мною, щоб я міг обговорити специфіку, а також організувати зустрічі з відповідними людьми. Я заздалегідь дякую за вашу допомогу, і з нетерпінням очікую почути від вас відповідь найближчим часом», - цитує видання лист Коена.

Сам Коен в понеділок заявив слідчим Конгресу, що не пам'ятає, чи отримав відповідь від Пєскова, і подальший контакт з російськими державними чиновниками з приводу проекту.

Як зазначає видання, лист, адресований Пєскову, мабуть, було відправлено на загальний рахунок у Кремлі. За словами Кена, угода була передбачена в якості ліцензійного проекту, в якому Трампу було б заплачено за використання його імені московським розробником під назвою I. C. Експертна інвестиційна компанія.

Він також додав, що тричі обговорював угоду з Трампом, американський президент підписав лист про наміри 28 жовтня 2015 року. Коен відзначив, що компанія Трампа стала запитувати проекти у архітекторів і обговорювати фінансування.

Тим не менш, пізніше проект був скасований «з причин бізнесу» і що це питання «жодним чином не пов'язаний з президентською кампанією Трампа», додав Коен.

Коен сказав у своїй заяві Конгресу, що він написав електронного листа за рекомендацією Фелікса Сатера, російсько-американського бізнесмена, який виступав в ролі брокера по угоді.

Спеціальний радник Білого дому Тай Кобб сказав, що Трамп нічого не знав про спроби Коена заручитися підтримкою Пєскова.

«Сам факт, що не було явної відповіді, говорить, що це історія без змови», - запевнив він.

Нагадаємо, кілька радників з кібербезпеки Білого дому пішли минулого тижня у відставку в знак протесту проти дій президента США Дональда Трампа.

У п'ятницю, 18 серпня, в США 17 членів консультативного президентського комітету у справах мистецтв і гуманітарних наук подали у відставку на знак протесту проти реакції Дональда Трампа на події в Шарлотсвіллі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: