Кремль повідомив про домовленість Путіна і Трампа щодо Сирії

Кремль повідомив про домовленість Путіна і Трампа щодо Сирії

Президенти підтвердили свою рішучість завдати поразки ІДІЛ в Сирії, заявили у Кремлі

Президенти США та Росії Дональд Трамп і Володимир Путін досягли ряду домовленостей щодо Сирії. Про це сказано у заяві Кремля, яку було опубліковано за підсумками зустрічі лідерів «на полях» конференції країн-членів АТЕС у Дананзі (В'єтнам).

Зокрема, президенти підтвердили свою рішучість завдати поразки ІДІЛ в Сирії.

«Вони задоволені успішними зусиллями США і Росії щодо більш ефективного запобігання небезпечним інцидентів між американськими і російськими військовими, які дозволили істотно збільшити втрати ІГІЛ на поле бою в останні місяці. Президенти домовилися підтримувати діючі військові канали зв'язку для забезпечення безпеки збройних сил США і Російської Федерації, а також запобігання небезпечним інцидентам за участю сил партнерів, які ведуть боротьбу з ІДІЛ. Вони підтвердили, що ці зусилля будуть продовжені аж до остаточного розгрому ІДІЛ», - сказано в повідомленні.

Кремль також повідомив про спільну думку обох лідерів про те, що «конфлікт в Сирії не має військового рішення».

«[Президенти] підтвердили, що остаточне політичне врегулювання конфлікту має бути знайдено в рамках Женевського процесу відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2254 … Президенти підтвердили свою прихильність суверенітету, незалежності, єдності, територіальної цілісності і світському характеру Сирії відповідно до резолюції РБ ООН 2254, а також закликали всі сирійські сторони взяти активну участь в женевському політичному процесі і підтримати зусилля, спрямовані на забезпечення його успіху», - відзначено у повідомленні.

Також Путін і Трамп «підтвердили важливість зон деескалації як тимчасового заходу щодо зниження насильства в Сирії, виконання домовленостей про припинення бойових дій, поліпшення безперешкодного гуманітарного доступу і створення умов для остаточного політичного врегулювання конфлікту».

«Вони обговорили хід реалізації рішення про створення південно-західної зони деескалації, яке було досягнуте під час попередньої зустрічі президентів 7 липня Гамбурзі (Німеччина)», - повідомив Кремль.

Трамп і Путін обговорили необхідність зменшити людські страждання в Сирії і закликали всі держави-члени ООН збільшити свій внесок для задоволення гуманітарних потреб протягом найближчих місяців, заявили у Кремлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: