Кремль заплатив 5 млн на зрив об’єднання церков в Україні?

Кремль заплатив 5 млн на зрив об’єднання церков в Україні?
Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України, глава УПЦ КП Філарет

Голова Верховної Ради Андрій Парубій не заперечив інформацію ЗМІ про виділення Кремлем 5 млн доларів на зрив об'єднання двох православних церков в Україні.

Так, в інтерв’ю «Укрінформу»,  коментуючи інформацію, що заплатив 5 мільйонів доларів, щоб зірвати об'єднання УАПЦ і УПЦ КП, Парубій сказав: «Я не буду говорити про цифри. Це інформація, яка є під грифом «таємно».

Раніше Парубій звернувся до святішого Варфоломія про єдину помісну церкву, про визнання Київського патріархату.

За словами спікера парламенту, він і далі робить дуже багато для цього. «І не про все що роблю, я можу зараз говорити. Звернення було дуже важливим сигналом, що українська влада підтримує ідею Української Православної Помісної церкви. Багато хто сумнівався, що Верховна Рада прийме таке рішення. Але саме ця Верховна Рада його прийняла. Не уявляєте, наскільки це було непросто», - сказав Парубій.

За його словами, Росія вкладає величезний ресурс і величезні зусилля, щоб помісні православні церкви, які є у світі, налаштовувати проти України. «Я не можу говорити в цифрах і в деталях, інформація закрита. Але запеклість і масштаб протидії доводить - наскільки це ключовий фактор для утвердження суб'єктності України», - зазначив Парубій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: