Кремль знову проти миротворців на всій території Донбасу

Кремль знову проти миротворців на всій території Донбасу

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін

«Україна хоче використати миротворців ООН, як окупаційну силу для наведення порядку на сході України», - заявив заступник глави МЗС РФ

Росія знову не згодна на розміщення миротворців ООН на всій території Донбасу.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, передає «РИА Новости».

«Росія не згодна на розміщення миротворців на всій території Донбасу і вздовж кордону. Це означає перегляд Мінських угод», - заявив Карасін.

За його словами, Україна нібито хоче використати миротворців ООН, як окупаційну силу для наведення порядку на сході України.

5 вересня - за підсумками зустрічі американського дипломата Курта Волкера з помічником російського президента Владиславом Сурковим - Володимир Путін підтримав ідею з розміщенням миротворців у зоні російсько-українського військового конфлікту на Донбасі. Однак він наполягає, що миротворчий контингент має бути розміщено лише на лінії розмежування. 

Україна виступила проти такого сценарію. Як заявила перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко, миротворців має бути розміщено на усій окупованій території Донбасу, а не лише на лінії розмежування.

МЗС України взяло до уваги заяву Путіна про можливість розміщення миротворців ООН на Донбасі, однак наголосило, що не допустить в Україну росіян під виглядом миротворців ООН.

У США привітали пропозицію відправити миротворців ООН на Донбас, де вони повинні бути розміщені по всій території, а не лише на лінії розмежування.

11 вересня стало відомо, що Путін нібито погодився розмістити миротворців на всьому Донбасі.

Згодом стало відомо, що Росія виступає проти розміщення місії на російсько-українському кордоні, оскільки це нібито порушує послідовність виконання етапів Мінських угод.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: