Кримські окупанти помістили «диверсанта» Захтея до карцеру

Кримські окупанти помістили «диверсанта» Захтея до карцеру
Андрій Захтей
Фото: ТАСС

Захтей відбуває покарання у виправній колонії №1 у Сімферополі

Засужденого в окупованому Криму у справі «українських диверсантів» Андрія Захтея помістили до карцеру Сімферопольської колонії №1.

Про це повідомила його дружина Оксана Захтей, передає «Крим.Реалії».

«До карцеру Андрія помістили імовірно вчора у першій половині дня. Точної інформації про причини його переведення до карцеру і наскільки довго він там буде знаходитися у мене поки немає», – розповіла Оксана Захтей.

За словами дружини, чоловік не розповідав про те, чи були у нього останнім часом якісь дисциплінарні стягнення або порушення. Однак, додала вона, «пару тижнів назад йому погрожували: мовляв, відправишся до карцеру, як мінімум, на 15 днів».

«З чим були пов’язані ці погрози, мені теж не відомо», – зазначила Захтей.

Як повідомлялося, Андрій Захтей був затриманий разом з Євгеном Пановим у Криму в серпні 2016 року. Їх утримували у московському СІЗО в Лефортово, після – повернули до Криму. Російські спецслужби заявляють, що Панов і Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

У лютому 2018 року Андрій Захтей був засуджений до шести з половиною років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці диверсій на території Криму. Судовий процес проходив у закритому режимі, без участі незалежних адвокатів, що було однією з умов угоди зі слідством.

8 червня Захтея етапували з СІЗО до виправної колонії №1 у Сімферополі.

У листопаді стало відомо, що Захтей подав документи на екстрадицію з метою відбування покарання на материковій частині України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: