Кримські окупанти знищують Бахчисарайський палац – журналіст

Кримські окупанти знищують Бахчисарайський палац – журналіст
Кримські окупанти почали розбирати Ханський палац у Бахчисараї

Фонтани палацу миють щавлевої кислотою. На наших очах руйнується палац – Осман Пашаєв

Влада окупантів у Криму знищує пам’ятку історії та архітектури Ханський палац у Бахчисараї. Про це у Facebook написав журналіст та блогер Осман Пашаєв.

«Під приводом підготовки до сторіччя музей був закритий чотири дня. Фотографувати не можна. З усіх боків стоїть охорона, як у зоні. З Біюк Хан Джамі зняли не тільки всю черепицю (її просто скинули і мають намір вивезти на Чуфут-Кале), зняли старовинні дубові балки під приводом їх псування жучком. Балки величезні, товсті. З них всюди стирчать ковані цвяхи. Поки знімали балки автокраном, на фасаді пошкодили розпис 18-го століття», - написав журналіст.

За словами журналіста, пам’ятку архітектури чистили мийним засобом «Керхер». Саме через нього на фасаді палацу пішли тріщини, а біля входу обвалилася штукатурка, яку швидко замазали цементом і звичайною фарбою.

«Фонтани палацу миють щавлевої кислотою. На наших очах руйнується палац. Всі розписи на фасадах терміново підмальовували звичайні робітники! Про реставраторів не йдеться взагалі. Замість зруйнованої в Перському саду стіни заливають бетон. За проектом навколо частини палацу ставлять металоконструкцію з дахом, під яким повинні потім перекладати дах самих приміщень залу Дивану, Золотого кабінету та інших. Але ця конструкція просто жахлива - це тисячі тонн заліза, арматури, щебеню та бетону! Тяжкість навколо будівлі палацу величезна, а коли будуть розбирати цю конструкцію - палац впаде просто», - написав Пашаєв.

Як відзначив журналіст, за чутками, гроші, які виділила РФ на реставрацію (близько 100 мільйонів) вже скінчились, тому Путіна будуть запрошувати в окупований Крим, щоб він виділив ще грошей.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: