«Кримський диверсант» Панов заявив про шість днів катування

«Кримський диверсант» Панов заявив про шість днів катування
Євген Панов

Заява Панова адресована керівникові СК РФ Олександру Бастрикіну

Громадянин України Євген Панов, заарештований російською спецслужбою у справі так званих «кримських диверсантів», направив до Слідчого комітету РФ заяву про застосовувалися до нього тортур. Про це розповів «Медиазоне» адвокат Дмитро Дінзе. Панов просить перевірити дії співробітників ФСБ, які затримали його.

Заява, копія якої є в розпорядженні редакції, адресована керівникові СК Олександру Бастрикіну.

Панов пише, що близько четвертої години ранку 7 серпня, коли він на своєму автомобілі ZAZ Lanos намагався потрапити з материкової України в окупований Крим через контрольно-пропускний пункт в районі Армянська, його затримали «імовірно, співробітники ФСБ».

«Після чого протягом шести днів мене катували з особливою жорстокістю з застосуванням фізичного насильства», - заявив Панов.

Він просить слідчих провести перевірку дій силовиків, які його катували, і притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів» – Панова і Захтея, які нібито готували теракти на півострові. Влада України заперечує ці звинувачення і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Панова і Захтея перевезли з Сімферопольського СІЗО до Москви в ніч на 7 жовтня. 10 жовтня Київський районний «суд» Сімферополя продовжив термін утримання під вартою Панова і Захтея до 10 грудня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: