Кримськотатарська автономія мала бути створена значно раніше - Порошенко

Кримськотатарська автономія мала бути створена значно раніше - Порошенко

Треба більше довіряти кримськотатарському народу, це фортпост українськості в Криму, вважає президент

Кримськотатарська автономія мала бути створена раніше, однак усі українські президенти боялися кримських татар, заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції.

«Не тих боялися. Боятися не треба взагалі нікого. Треба більше довіряти кримськотатарському народу. Це фортпост українськості в Криму. Саме тому я прийняв рішення після консультації з Мустафою Джемілєвим і Рефатом Чубаром. Модель буде така сама, як проходять всі зміни до Конституції, — це буде передача в конституційну комісію, включення туди представників кримських татар, ретельне опрацювання, обговорення і підписання, передача до Верховної Ради», — зазначив глава української держави.

Як раніше повідомлялося, президент Порошенко підтримав створення національно-територіальної автономії кримських татар.

Також повідомлялось, що кримськотатарська мова готова до переходу на латиницю. Про це заявив радник міністра освіти і науки України, голова робочої групи з розробки та впровадження нового кримськотатарського алфавіту Ельхан Нурієв. «Фахівці зробили велику роботу. До ведення кримськотатарської мови на латинську графіку, яка максимально відображає специфіку цього тюркської мови, були залучені вчені, як в самій Україні, так і за її межами - в Туреччині та Азербайджані», - розповів Нурієв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: