Куратор Українського музею в Чикаго закликала олігархів повернути «позичені» реліквії

Куратор Українського музею в Чикаго закликала олігархів повернути «позичені» реліквії
Марія Климчак

Український музей у Чікаго має стільки експонатів, що жодний історичний музей в Україні не може цим похвалитися, - Климчак

Куратор Українського музею в Чикаго Марія Климчак стверджує, що після Помаранчевої революції заклад через листи від Міністерства культури України і консульство робили спроби отримати від музею у Чикаго перелік раритетів з подальшим поверненням Україні. Про це вона розказала в інтерв’ю «Главкому».

«Я хотіла б, щоб олігархи повернули музеям реліквії, у яких вони «позичили», - зазначила вона.

«Панове не зрозуміли, що цей музей є народним послом, продовжує працювати, на відміну від ідеологізованих ще недавно радянською системою музеїв в Україні, на засадах, які музейникам дали ще митрополит Андрей Шептицький, Іларіон Свінцицький, Дмитро Яворницький.  Ділитися можна досвідом», - додала куратор музею.

Климчак підкреслила, що Український музей у Чікаго має стільки експонатів, що жодний історичний музей в Україні не може цим похвалитися.

«Ці багатства збережено саме тут, тоді як багато чого з музеїв в Україні, вкрадено, продано, перебуває в руках некомпетентних людей», - резюмувала вона.

Детальніше читайте в інтерв’ю Марії Климчак «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: