Кутовий хоче ліквідувати «Аграрний фонд»

Кутовий хоче ліквідувати «Аграрний фонд»

Міністерство агрополітики зареєструвало законопроект, який пропонує ліквідувати «Аграрний фонд»

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий пропонує збільшити фінансування заходів з боротьби та профілактики заразних захворювань тварин, що здійснюються Державною службою з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, за рахунок коштів, передбачених на підтримку Державного спеціального бюджетного установи (ДСБУ) «Аграрний фонд». Про це міністр повідомив у ході конференції сільгоспвиробників у Києві.

«Я б хотів, щоб ті кошти, які передбачено на підтримку ДСБУ «Аграрний фонд», були спрямовані саме на ці цілі (проведення протиепізоотичних заходів – Ред.). Для того щоб це сталося, Міністерство агрополітики зареєструвало законопроект, який пропонує таку структуру (ДСБУ «Аграрний фонд» – Ред.) ліквідувати. Я вважаю, що для аграрної політики він абсолютно не потрібен», – сказав Кутовий.
Нагадаємо, у липні 2015 року Державна фінансова інспекція України запропонувала ліквідувати спецзаклад «Аграрний фонд» за результатами ревізії, яка показала, що організація не виконує покладених на неї функцій.
За словами колишнього міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка, з початку свого існування «Аграрний фонд» не провів жодної товарної чи фінансової інтервенції. Кілька відповідних операцій було здійснено лише впродовж останніх двох років, але, як зазначив міністр, більшість з них – з порушенням законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: