КВУ: Більшість заяв Євгена Мураєва не відповідають дійсності

КВУ: Більшість заяв Євгена Мураєва не відповідають дійсності
Нардеп Євген Мураєв 

Згідно із дослідженням, позафракційний народний депутат Мураєв оперує здебільшого неправдивими заявами у своїх публічних виступах

Позафракційний народний депутат Євген Мураєв оперує здебільшого неправдивими заявами у своїх публічних виступах.

Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступ політика 29 травня на телеканалі «112-Україна», повідомляє Комітет виборців України. 

Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, якими оперував Євген Мураєв. З п’яти проаналізованих заяв дві були неправдивими, одна виявилась перебільшенням, одна була маніпулятивною і одна – правдою.

«В одному з останніх виступів на ТБ Євген Мураєв припустився великої кількості фактичних помилок. Показово, що цей виступ політика був на тему агресії РФ» - зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

__02

У рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, , Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.

 

Ситуация на Донбассе, которая была названа антитеррористической, наступила после событий 2 мая в Одессе и 9 мая в Мариуполе. И о российском вмешательстве никто не говорил.

Неправда

Антитерористична операція почалася 14 квітня 2014 року після військової операції Росії у Криму та акцій із захопленням адмінбудівель на сході країни за участі російських військових.

В международных судах украинское представительство не смогло доказать даже финансирование РФ т.н. войск ДНР/ЛНР.

Маніпуляція

Україна подала до Міжнародного суду ООН Меморандум щодо порушення Росією міжнародних конвенцій про заборону фінансування тероризму. Наразі судовий процес триває, він може розтягнутися до декілька років.

Европейские производители терпят колоссальные убытки в связи с санкциями.

Правда

Економіки країн Європейського Союзу у 2016 році зазнали збитків від антиросійських санкцій на суму від 4 до 7 мільярдів євро.

 

Временно перемещенные лица – это беженцы. Их порядка 1 млн 900 тыс. сейчас находится на контролируемой территории.

Перебільшення

Станом на 18 червня 2018 року, на обліку Мінсоцполітики перебувають 1 мільйон 510 тисяч 708 переселенців з анексованого Криму та зони АТО.

Минск был подписан, когда Мариуполь был под угрозой взятия со стороны т.н. ДНР/ЛНР.

Неправда

Мінська угода була підписана 5 вересня 2014 року. Маріуполь було остаточно зачищено від бойовиків у червні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: