Лідер КНР відвідує Філіппіни із державним візитом

Лідер КНР відвідує Філіппіни із державним візитом

Філіппінці не підтримують політику лідера своєї країни щодо КНР

Си Цзиньпін прибув до Маніли і тим самим почав перший візит глави КНР до Філіппін із 2005 року.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

До початку візиту в коментарях для філіппінського видання Philippine Star китайський лідер відзначив політику президента Філіппін Родріго Дутерте. Си Цзиньпін порівняв цю політику із веселкою після дощу.

Окрім того, Си Цзиньпін в коментарях для Philippine Star неодноразово наголошував на тому, що протиріччя в Південно-Китайському морі мають вирішуватися належним чином. Саме Родріго Дутерте, прийшовши до влади в 2016 році, вирішив почати політику нормалізації відносин із КНР, незважаючи на протиріччя між Пекіном і Манілою в прибережних морях.

Проте така політика нормалізації відносин із КНР не сприймається більшою частиною громадян Філіппін. Так, відповідно до останнього опитування, 84% філіппінців вважають, що неправильно не протидіяти китайській мілітаризації штучних островів Південно-Китайського моря. Окрім того, 86% опитаних філіппінців вважають, що країні слід посилювати національні збройні сили – в першу чергу флот. Так само загальне ставлення філіппінців до КНР, незважаючи на зовнішньополітичний курс Дутерте, залишається поганим. В той же час до США жителі Філіппін і далі ставлять добре.

Речник президента Філіппін, коментуючи такі дані соціології, заявив про те, що ціллю Дутерте в його політиці щодо КНР є попередження виникнення регіонального конфлікту. При цьому очільник Філіппін на відміну від населення прекрасно знає реалії балансу сил в регіоні. Тому замість політики конфронтації із Пекіном Дутерте обирає політику налагодження контактів із КНР, яка в тому числі може дати економічні дивіденди. Хоча і на сьогодні Пекін практично не реалізував обіцянку щодо інвестування 24 млрд. доларів в економіку Філіппін, яка була зроблена два роки тому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: