Лідер партії Порошенка в Київраді проти збільшення повноважень для райрад

Лідер партії Порошенка в Київраді проти збільшення повноважень для райрад
Автор фото: Вадим Журавльов

Інакше Печерську буде краще, а ситуація на Троєщині в рази погіршиться

В повернення райрад в столиці ніхто не вірить. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив секретар Київради Володимир Прокопів.

«Ми ніколи не голосували за повернення райрад, які були в Радянському Союзі, бо вони нікому не треба», - зазначив він, коментуючи голосування «Удару» та частини нинішньої «Солідарності», в тому числі, своє, за повернення райрад і сьогоднішню свою позицію вже «проти» цього процесу.

«Обговорюючи цей проект рішення, ми наголошували, що ми не повертаємось до того, що було. Ми будемо створювати систему, яка буде тотожна реальному місцевому самоврядуванню. Зараз точиться дискусія не навколо того, бути місцевим радам чи ні. Вони можуть називатися районними, територіальними, як завгодно. Їх може бути десять чи тридцять. Зараз точиться дискусія навколо одного питання: є політичні партії, які вимагають негайних виборів 10 серпня, а є ті, які кажуть, що не важлива дата, давайте розробимо механізм роботи цих райрад», - розповів секретар Київради.

Зараз, за його словами, відповідей на конкретні питання немає.

«Якщо ми райрадам віддаємо бюджет, хтось вирахував, як це буде працювати? Я не фахівець в галузі бюджету, але мені зрозуміло, що за такого підходу Печерську буде краще (в силу того, що тут зареєстровані всі підприємства, відповідно, буде великий збір податку на доходи фізичних осіб), а на Троєщині в рази гірше», - сказав Прокопів.

Можливо, на його думку, потрібно створювати якийсь стабілізаційний фонд, який буде допомагати і компенсувати ці різниці, або інший якийсь інструмент.

«Але давайте спочатку про це поговоримо. Ми готові до дискусії. У нас немає проблеми в тому які повноваження треба передати (районам – Ред.), тому що у міста є воля віддати якомога більше - все, з чим може справлятись влада на місцях. Бо сьогодні найбільша критика Київської міської влади йде якраз за ті питання, які, теоретично, мали б вирішуватися б в районах. Це МАФи, парковки і все, що з цим пов’язане», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: