Лідер «вільних демократів» Німеччини пропонує запросити Путіна на наступний саміт G7

Лідер «вільних демократів» Німеччини пропонує запросити Путіна на наступний саміт G7
Лідер Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер

Дана пропозиція може поставити під загрозу переговори щодо формування правлячої коаліції в ФРН

Лідер Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер (Німеччина) запропонував запросити президента Росії Володимира Путіна на наступний саміт G7.

Такий крок, на його думку,може сприяти послабленню протиріч із РФ.

Як повідомляє Reuters, таку заяву Лінднер зробив в інтерв’ю австрійському виданню Die Pressed.

За його словами, «ми не можемо ставити в залежність все від ситуації із Кримом», хоча при цьому порушення Росією міжнародного права не може бути сприйняте як належне.

Лінднер також поскаржився на те, що даний конфлікт найбільш важкий, при цьому прогресу по ньому найменший. А тому, на його думку, краще запросити Путіна на саміт G7 і говорити із ним, а не про нього.

Речник ХДС оцінив дану заяву очільника ВДП як контрпродуктивну. За його словами, таким чином Путін отримає підтвердження правильності обраного курсу.

Представниця партії Союз 90/Зелені закликала Лінднера утриматися від подібних заяв, поки члени майбутньої коаліції не погодять політику ФРН щодо РФ. 

Нагадаємо, Ангела Меркель 7 жовтня вперше офіційно оголосила, що християнські демократи вестимуть коаліційні переговори з Зеленими та Вільною демократичною партією.

25 вересня у Німеччині пройшли вибори до федерального парламенту. Перемогу на них отримала правляча партія ХДС/ХСС на чолі із Меркель. Але її результат не дає можливості одноосібно сформувати уряд.

Детальніше читайте у статті «Главкому» «Сім кольорів Бундестагу. Післямова до виборів у Німеччині».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: