Лідери Меджлісу Умеров та Чийгоз вперше прокоментували своє звільнення

Лідери Меджлісу Умеров та Чийгоз вперше прокоментували своє звільнення

Чийгоз та Умеров наголосили, що не просили російську владу про помилування

Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз заявили, що не знали про своє звільнення, та подякували всім причетним до сьогоднішньої перемоги.

Про це вони розповіли в ефіри кримськотатарського телеканалу ATR.

«Я вдячний, всім, хто сприяв. Ніякої надії на звільнення не було. Думав, що буду сидіти повний термін. З моменту мого арешту було багато пропозицій. Якщо би я, як Чийгоз Ахтем, скористався таким шляхом вийти на волю, то я б не сидів у в’язниці практично три роки», – сказав Чийгоз.

Чийгоз та Умеров наголосили, що не просили російську владу про помилування, хоча ФСБ і Слідчий комітет РФ пропонували написати листа президенту РФ Володимиру Путіну. І це була їх принципова позиція.

«Сьогодні зранку мене просто забрали із палати. Доставили на борт, де був Ахтем. Нам не дозволили говорити. Ми вже в Анкарі розмовляли. Ми хочемо завтра повернутись в Україну. Ми обов’язково повідомимо конкретніше, бо поки що не зрозуміло, коли саме», – додав Умеров.

25 жовтня заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що Умерова та Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в Анкарі та мають незабаром вирушити у Київ. Наразі заступники голови Меджлісу кримсько татарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз проходять медичне обстеження в Туреччині і сьогодні їх прибуття в Україну не очікується. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Рефат Чубаров розповів, що російські окупанти відпустили з-під варти заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умероа та Ахтема Чийгоза за тієї умови, що вони поки не зможуть повернутися до Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: