Липневий саміт НАТО буде цікавим «фактором Трампа» - Інститут світової політики

Липневий саміт НАТО буде цікавим «фактором Трампа» - Інститут світової політики
Дональд Трамп 
Фото: AFP

Президент США не відмовиться від критики НАТО, - впевнений експерт

На Саміті НАТО американський президент буде критикувати Альянс і символічно його послаблювати. Такі думки висловив заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Саміт НАТО буде цікавий через «фактор» Дональда Трампа. «На фоні тих заяв, які він робив можна зробити висновок, що президент США ні на йоту не відмовиться від критики НАТО. Він і надалі не сприймає НАТО як сприймали організацію його попередники. Попередники наполягали на тому, що НАТО – вкрай важлива організація і потрібна США, А от для Трампа це бачення є під питанням», - говорить Бєлєсков.

Він пояснив, що особливо не варто перейматися, адже НАТО створено на основі Вашингтонського договору Його ратифікував Конгрес США. Це означає, що Дональд Трамп може тільки ослабити НАТО, а саме: на найбільших навчаннях на найбільших навчаннях НАТО, які повинні відбутися восени, США не будуть брати участь. По суті відбудеться підрив цих навчань. «Знищити НАТО Т рамп не може, але ослабити може лише символічно своїми заявами та критикою Тому для очільника НАТО Єнса Столтенберга буде «весела» ситуація через американського президента. Адже Столтенбергу доведеться показувати, що є єдність в середині Альянсу та розуміння», - продовжує заступник директора ІСП.

Українське питання також буде присутнім. Порошенку є з чим їхати на саміт. Адже ВРУ прийняла закон у нормальній редакції «Про національну безпеку».

Запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: