Лише священик проти: громада на Волині вирішила перейти до Православної церкви України

Лише священик проти: громада на Волині вирішила перейти до Православної церкви України
Храм Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мизове на Волині
Фото: starblag.org.ua

З 52 присутніх на зібранні прихожан церкви у селі Мизове лише священик УПЦ МП був проти приєднання до Православної церкви України

Релігійна громада УПЦ Московського патріархату на Волині заявила про перехід до Православної церкви України.

Як повідомив у Facebook Іван Шух, мешканець села Мизове Старовижівського району, 12 січня прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці провели голосування за перехід із підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України.

«В с. Мизове відбулись сходи прихожан храму Різдва Пресвятої Богородиці по питанню переходу з підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України. За декілька днів перед цим були зібрані підписи жителів села на підтримку даного рішення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на зібранні був присутній очільник Старовижівської об'єднаної громади Володимир Семенюк і настоятель місцевого храму Анатолій Мацелік.

За словами Івана Шуха, з 52 присутніх 37 проголосували «за», 1 (священик) «проти», і 1 «утримався». Інші не брали участі у голосуванні.

«Отже, громада с. Мизове зробила свій вибір на користь Православної церкви України, на жаль, без місцевого настоятеля», – резюмував прихожанин.

Нагадаємо, 11 січня перша громада на Миколаївщині перейшла до Православної церкви України.

Також 11 січня стало відомо, що дві громади на Вінниччині приєдналися до Православної церкви України.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано Вселенським патріархом у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

А вже 9 січня у Стамбулі Томос підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату (фото).

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: