Литовські журналісти розповіли, чому Росія влаштувала істерику через відеоролик НАТО про «лісових братів»

Литовські журналісти розповіли, чому Росія влаштувала істерику через відеоролик НАТО про «лісових братів»

Ролик про «лісових братів» в країнах Балтії, поширений НАТО в соціальних мережах, символізує той перелом у свідомості Заходу, якого Росія боїться найбільше

Росія, яка оголосила себе правонаступницею СРСР, перейняла і міф перманентної боротьби з фашизмом, що відроджується у нових формах, пише латвійське видання Delfi.lt.

«Фашистами зараз можуть бути оголошені всі, хто, не угодний Кремлю - українські прозахідні політики, починаючи з «Правого сектора і закінчуючи помірно ліберальними партіями, правозахисники в самій Росії і навіть Ізраїль, коли він наважується заважати союзнику Росії Башару аль-Асаду. І, звичайно ж, країни Балтії, де по вулицях марширують недобиті ветерани легіонів СС, а російськомовні меншини знищують, змушуючи вивчати державні мови», - зазначає видання.

У статті йдеться, що короткий відеоролик про «лісових братів» в країнах Балтії, поширений НАТО в соціальних мережах, символізує той перелом у свідомості Заходу, якого Росія боїться найбільше.

«Якщо наші партизани займуть відповідне місце в західній історичній пам'яті поряд з боротьбою за незалежність в США, французьким опором і жертвою «кіборгів» Донецького аеропорту, ми станемо зрозумілі і близькі кожному американцеві або норвежцю, якого посилають на службу в сили швидкого реагування в командних пунктах НАТО», - пишуть автори статті.

Виання пише, що пропагандистська кампанія, розпочата російським МЗС проти латвійських партизан, на яку з суботнього вечора в Facebook відповіли тисячі жителів Литви, а потім і України, не була спонтанною нестриманістю. Це вирішальна боротьба за розуми мільйонів людей, програвши яку, Кремль може забути про всяку надію діяти в нашому регіоні методами гібридної війни, перевіреними в Криму.

Як повідомлялось, віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін написав в Twitter, що мовляв, країнах Північноатлантичного альянсу остаточно знахабніли, прославляючи так званих лісових братів. «Ролик НАТО про «лісових братів», які вбивають наших солдатів, підтверджує, що в особі НАТО ми маємо справу зі нащадками гітлерівських недобитків», - заявив він.

Як відомо, «лісовими братами» неофіційно називають незаконні збройні формування, які активно боролися з радянською владою в 1940-1950-х роках на території Естонії, Латвії та Литви. Найбільшого розмаху рух набув у Литві, де від їх рук в 1944-1958 роках загинуло більше 25 тисяч людей.

Восьмихвилинний відеоролик про «лісових братів» з'явився в акаунті НАТО в Twitter напередодні, 12 липня. Також у відео анонсується присвячений ним фільм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: