Луценко обіцяє восени нові справи по депутатам-хабарникам

Луценко обіцяє восени нові справи по депутатам-хабарникам
Юрій Луценко

За словами генпрокурора, такі розслідування спрямовані на те, аби «до наступної Верховної Ради прийшло якомога менше людей, які хочуть займатися бізнесом»

До кінця року Генеральна прокуратура підготує чергові подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

Про це на брифінгу у Миколаєві заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«За моїми суб'єктивними відчуттями, доведеться подавати нові подання. Скільки? Не знаю, а якби знав, не сказав би. На кого - тим більше», - зазначив Луценко.

Водночас, він запевнив, що подання на депутатів-хабарників неодмінно будуть.

«Зараз декілька десятків народних депутатів перевіряються на правильність заповнення електронних декларацій та повноту сплати податків. На сьогодні близько десятка з них знаходяться на стадії повідомлення податкового рішення. Це повідомлення про те, що податки сплачені не всі. Вони (депутати. - Ред.) мають право оскаржувати їх в судах. Тільки після того, як суд визнає, що податки сплачені не всі, я йду до Верховної Ради», - пояснив генпрокурор.

Окрім того, низка подань не буде пов'язана із несплатою податків.

«Стосовно інших депутатів є і неподаткові версії. Вони поки що опрацьовуються слідством. В момент, коли доказів буде достатньо, а ви усі звернули увагу, як ретельно депутати захищають своїх колег, у цей момент я подам подання у Верховну Раду», - додав Луценко.

За словами генпрокурора, такі розслідування спрямовані на те, аби «до наступної Верховної Ради прийшло якомога менше людей, які хочуть займатися бізнесом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: