Луценко озвучив два сценарії розвитку подій щодо чиновників РФ, підозрюваних у злочинах проти України

Луценко озвучив два сценарії розвитку подій щодо чиновників РФ, підозрюваних у злочинах проти України
Фото nr2.com.ua

За кілька тижнів військовослужбовців РФ буде оголошено в міжнародний розшук

Російських високопосадовців та генералів збройних сил РФ, яким повідомлено про підозру, буде оголошено у міжнародний розшук, а згодом засуджено заочно, якщо не з’являться на допит у Генеральну прокуратуру України. Про це сьогодні на брифінгу у Києві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він зазначив, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, існує два варіанти розвитку подій: добровільна явка підозрюваних чи їхнє заочне засудження. «Процедура притягнення до відповідальності передбачає два варіанти: або добровільна явка підозрюваних на територію України для надання свідчень, або їхнє заочне засудження, яке було встановлено під час голосування за зміни до Кримінального процесуального кодексу України. І той, і той варіанти ми розглядаємо як прийнятні для притягнення до відповідальності людей, які розв'язали агресивну війну та здійснили окупацію частини території України», – сказав Луценко.

Крім того, генпрокурор додав, що за кілька тижнів вищезгаданих військовослужбовців РФ буде оголошено в міжнародний розшук, оскільки законодавство не дозволяє оголошувати особу одразу в міжнародний розшук.

Нагадаємо, сьогодні Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 18 представникам російської влади та керівництва збройних сил РФ у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та громадської безпеки, миру та міжнародного правопорядку. При цьому Луценко запропонував 18 російським високопосадовцям добровільно приїхати на допит у Генпрокуратуру України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: