Луценко просить Росію видати Україні замовника вбивства Вороненкова - ЗМІ

Луценко просить Росію видати Україні замовника вбивства Вороненкова - ЗМІ
Денис Вороненков

Запит був відправлений 9 жовтня і відповіді на нього поки не надійшло

Генеральна прокуратура просить Росію екстрадувати в Україну підозрюваного в замовному вбивстві колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова Володимира Тюріна. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на джерело в ГПУ.

За словами співрозмовника, запит про екстрадицію було відправлено 9 жовтня. Відповіді Росії поки немає.

Зазначимо, що прес-служба ГПУ про направлення запиту в РФ не повідомляла.

Як відомо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вул. Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення. Стрільця госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер у лікарні.

Нещодавно Генпрокуратура відзвітувала про завершення розслідування цього вбивства і анонсувала передачу справи до суду вже найближчим часом. Слідство підозрює в скоєнні злочину 5 осіб: двоє вже затримані, ще двоє - у розшуку і один загинув (стріляв в екс-депутата в Києві).

Замовником вбивства у ГПУ називають колишнього цивільного чоловіка цивільної дружини Вороненкова Марії Максаковою Володимира Тюріна. Генпрокурор не виключає заочний процес щодо замовника, а також оголошення його в міжнародний розшук. Колишній адвокат Тюріна назвав маячнею інформацію про його причетність до вбивства Вороненкова.

Читайте також матеріал «Главкома» «Справа Вороненкова розкрита. Усі деталі найгучнішого вбивства 2017 року» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: