Луценко розповів про хід розслідування вбивства Бузини

Луценко розповів про хід розслідування вбивства Бузини
Фото з відкритих джерел

Генпрокурор пообіцяв оприлюднити дані експертизи ДНК, як тільки вони будуть готові

Результатів ДНК-експертизи у справі про вбивство Олеся Бузини поки немає. Про це в ході брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«У мене є рішення суду, їх було два. Перше не було виконано в силу неявки підозрюваних. Друге було рішення. Ми виклали багатогодинний хронометраж того, як відбувалося дозволене судом, слідча дія щодо відбору зразків крові. Рішення суду вступило в законну силу і воно було застосоване до підозрюваних. Їм було запропоновано здати кров добровільно, коли вони від цього відмовилися, відбулася примусова фіксація їх і лікарі взяли у них забір крові. Якби мені зараз сказали здай кров на підозру щодо вбивства без вини, я б здав без проблем, я точно знаю, що я цього не робив», - сказав генпрокурор.

За словами Луценка, саме генетичний аналіз є одним з найбільш точних доказів, які можна собі уявити. «Точність ЮН / К-матеріалу збігається більш ніж на 99% по експертиз. Тому якщо експертиза скаже, це буде дуже серйозним обтяжуючою доказом вини цих двох підозрюваних. Якщо наукова експертиза скаже ні, тоді ці люди можуть спокійно видихнути і вважати, що їх вина абсолютно доведена ... Як тільки вони будуть (офіційні дані експертизи - ред.), громадськість про це знатиме», - заявив генпрокурор.

Нагадаємо, 12 липня у підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька і Дениса Поліщука примусово відібрали зразки крові і зразки слини, які вони відмовлялися надавати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: