Луценко: за рекет затримано заступника керівника «Азову» та помічника Трояна

Луценко: за рекет затримано заступника керівника «Азову» та помічника Трояна
Зловмисники розділили між собою та іншими особами 785 тисяч гривень, які ГПУ поки не вдалося знайти

Правоохоронці провели 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна

Генеральна прокуратура та СБУ затримали трьох осіб за підозрою у вимаганні від представника одного з підприємств понад 1,5 млн грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

«В ході спільного з СБУ провадження було задокументовано та затримано заступника керівника ГО «Цивільний корпус «Азов» Бржезинського, помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн», - написав Луценко.

За його словами, згідно даних негласних слідчих (розшукових) дій, 785 тисяч гривень зазначені зловмисники розділили між собою та іншими особами. 

«В зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника МВС Вадима Трояна. Вказані кошти виявити не вдалося», - додав генпрокурор.

Всім трьом зловмисникам оголошено підозру та обрані запобіжні заходи. Продовжуються слідчі дії для встановлення повного складу осіб, що отримували неправомірну вигоду.

Нагадаємо,  28 липня Генпрокуратура повідомила про затримання помічника посадової особи МВС на хабарі в 1,5 млн грн. Згодом деякі ЗМІ повідомили, що на хабарі був затриманий Вадим Троян, який одразу ж спростував цю інформацію.

Однак співрозмовники видання припускають, що Троян був присутній на зустрічі, на якій передавалися гроші.

Тим часом сам Троян перебуває у відпустці, хоч ще донедавна брав участь у слідчих діях щодо низки кримінальних проваджень.

Згодом ЗМІ повідомили, що затриманими на хабарі виявилися помічник Трояна та представник «Азова»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: